Incident de protocol, marţi, chiar la aterizarea aeronavei prezidenţiale la Paris.

Potrivit hotnews.ro, Klaus Iohannis a avut un rar moment de enervare in momentul in care a coborat din avion si s-a dus spre limuzina oficiala care il astepta langa scara aeronavei in urma unei gafe a staff-ului din protocolul francez.

Potrivit sursei citate, presedintele Romaniei a ajuns singur la usa limuzinei, fara sa-l secondeze vreun membru al delegatiei sau organizator, si-a scos singur paltonul si, dupa ce a asteptat cateva secunde sa i-l ia cineva, l-a trantit pe plafonul masinii. La scurt timp, haina a fost luata de pe masina de un membru al delegatiei, care i-a dat-o generalului Lucian Pahontu, seful Serviciului de Paza si Protectie (SPP).

Sotia lui Iohannis, care a primit un buchet de flori la aterizare, s-a urcat, la randul sau, singura in limuzina oficiala, fara a fi secondata de vreun aghiotant.

Conform unei surse din delegatia oficiala citata de HotNews.ro, presedintele Iohannis a reactionat in acest fel dupa ce ofiterul francez care se afla langa el nu a schitat nici un gest pentru a-i lua haina

Presedintele Romaniei a ajuns marti in Franta, unde are loc prima sa vizita bilaterala oficiala si unde se va intaln cu omologul sau, Francois Hollande.