Preşedintele Klaus Iohannis a criticat intenţia Guvernului Dăncilă de a bulversa sistemul de pensii. Preşedintele a spus că "PSD a făcu tun hobby din a schimba totul în România", că "a mărit salariile până când le-a micşorat, acum vrea să naţionalizeze Pilonul II de pensii".

"PSD a făcut un hobby din a schimba totul în România. A mărit salariile până când le-a micşorat, acum vrea să naţionalizeze Pilonul II de pensii. Se schimbă - trebuie, nu trebuie -  legile Justiţie. Umblăm la sistemul de pensii, umblăm la securitatea naţională. Nu cred că mergem spre stabilitatea statutului român", a declarat, miercuri, preşedintele Klaus Iohannis, la Parlement, unde a participat la primul Summit Parlamentar al Formatului Bucureşti (B9), potrivit site-ului adevarul.ro.

Iohannis a comentat miercuri sesizarea Curţii Constituţionale după refuzul său de revocare a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, spunând că nu există niciun temei şi niciun conflict între Guvern şi preşedinte pentru sesizarea CCR. "DNA este o instituţie cu rezultate remarcabile. Dacă apar probleme, sunt convins că există toate instrumentele necesare pentru a face ordine. Atunci când apar probleme, şi în toate sistemele mari apar probleme, este bine să se acioneze repede, ferm", a declarat Iohannis.

Preşedintele consideră că nu există niciun conflict între guvern şi preşedinte şi niciun temei pentru sesizarea CCR, pentru că a fost respectată legea.

"Legea lasă la latitudinea preşedintelui dacă acceptă sau nu revocarea. Ar fi deosebit de ciudat dacă de fiecare dată când un decident ia o decizie care nu convine unui alt decident să ne aflăm în faţa unui conflict constituţional. Nici vorbă de aşa ceva. Putem să înţelegem că ministrul Justiţiei este personal nemulţumit că nu i s-a acceptat propunerea de revocare, dar de aici şi până la un conflict constituţional este cale lungă", a spus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a participat miercuri la primul Summit Parlamentar al Formatului Bucureşti (B9). Şeful statului a fost întâmpinat de preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, conform protocolului, şi nu de un vicepreşedinte al Senatului, cum s-a întâmplat la alte vizite ale preşedintelui în Parlament. La summit a participat şi preşedintele Camerei Deputaţilor Liviu Dragnea.