Fostul preşedinte Ion Iliescu a fost internat la Spitalul Elias din Capitală, pentru investigaţii digestive, deoarece luni va fi operat pentru un polip la colon. "Este vorba despre o operaţie programată. Este un polip de colon care va fi cauterizat. Dacă nu vor apărea sângerări, Ion Iliescu ar putea pleca din spital marţi", au declarat, pentru Mediafax, apropiaţi ai fostului preşedinte.

Analizele făcute în decembrie arată nu nu este vorba despre o suferinţă oncologică. "Duminică, pacientul va face pregătirea necesară în astfel de situaţii. Este important că rezultatul anatomopatologic este foarte bun", au explicat sursele citate.

Spitalul Elias a informat, duminică, într-un comunicat, că Ion Iliescu este internat "pentru continuarea investigaţiilor de control în sfera digestivă începute la sfârşitul anului trecut". Fostul preşedinte a mai fost internat la Spitalul Elias din Capitală, în 24 noiembrie 2011, unde i-au fost făcute analize, medicii constatând că nu are probleme majore de sănătate.

Iliescu a fost externat a doua zi şi a scris pe blog că se simte bine. El preciza că a avut "o indispoziţie digestivă", dar "cauza acestei crize de moment s-a rezolvat".

UPDATE: Fostul preşedinte a fost operat, luni dimineaţă, pentru un polip la colon, la Spitalul Elias din Bucureşti. Luni, medici vor susţine o conferinţă de presă pentru a dat detalii despre cum a decurs intervenţia şi care este starea pacientului.