Omul de afaceri Ion Ţiriac a anunţat recent că a fost jefuit, circa 500 de porci mistreţi fiind furaţi de pe domeniul pe care acesta îl deţine la Balc, în judeţul Bihor.  

"Românul are nişte talente... 500 de porci mistreţi vii mi s-au furat. Cum dracului să faci asta, să furi mistreţii vii, când ăia fug întruna?", a spus Ţiriac. "Foarte inteligent. Le-au pus mâncare până la gard, porcii au venit fără să ştie ce li s-a întâmplat şi apoi, când au ajuns acolo, i-au prins. Ştiu şi unde i-au vândut, în Austria, dar hoţul nu l-au prins de un an de zile", a adăugat fostul tenismen într-un interviu acordat Digi Sport şi citat de ziare.com.

După cum se ştie magnatul organizează anual partide de vânătoare pe fondul din Bihor, domeniu care se întinde pe circa 150 de hectare. Ţiriac a concesionat acest teren în 2002.  

Deşi din 2005 vânătoarea de la Balc avea loc totdeauna în luna ianuarie, însă anul acesta omul de afaceri a devansat evenimentul, o explicaţie putând fi aceea că în 2015 expiră contracul de concesiune dintre Asociaţia Wild Boar, pe care o deţine, şi statul român. Astfel, dacă acest contract nu va fi prelungit, aceasta ar putea fi ultima ediţie a vânătorii.