Sportivii români medaliați la Jocurile Olimpice de la Paris au fost premiați, vineri, de Fundația Ion Țiriac. Fiecare sportiv care a urcat pe podium a primit o mașină și o medalie de aur, indiferent de culoarea celei obținute la Paris. 

Olimpicii au primit câte o mașină Hyundai Ioniq 5 personalizată, adică având pe bara din față mozaicul olimpic și cu plăcuța de înmatriculare purtând numele premiantului.

În total, Fundația Ion Țiriac a oferit 22 de mașini, sportivii cu două medalii primind varianta electrică a autoturismelor.

„Suntem aici să plătim tributul care-l avem, răsplata și respectul acestor oameni care la Paris, în sfârșit, ne-au dat o rază de soare. Ne-au arătat că poate suntem pe drumul bun. Că poate încet, încet ne recâștigăm ceea ce am avut întotdeauna, adică nu gena pentru sport, nu asta, dar poate ne recâștigăm înapoi copilul ca să mai lase tableta și să-și facă alte treburi dacă părinții au ceva în cap și să vedem cum facem, poate ajungem din nou acolo unde am fost. Ați făcut foarte mult, ați făcut mult mai mult decât credeam. (...) Am avut onoarea, plăcerea să-l văd pe domnul prim-ministru ieri și ne-a promis că ceea ce a scos din gură se face, că încep acum și de la infrastructură, să dea bani și pentru sport”, a fost o parte din discursul ținut de Ion Țiriac, citat de gsp.ro.

Printre laureații lui Țiriac s-a numărat și Sabrina Voinea, gimnasta care a rămas pe locul patru în finala de la sol, după ce contestația ei nu a fost admisă de TAS.

„Ion Ţiriac este din nou alături de gimnaste. După ce, în 2000, la Jocurile Olimpice de la Sydney a susţinut-o pe Andreea Răducan pentru nedreptatea suferită, acum Ana Maria Bărbosu şi Sabrina Maneca-Voinea (foto jos) au fost premiate de Fundaţia Ion Ţiriac. La fel ca si ceilalţi medaliaţi la JO de la Paris, Ana şi Sabrina au primit câte o medalie de aur de 14 karate şi o maşină Hyundai Ioniq 5, personalizată. Numărul de înmatriculare al acesteia reprezintă numele fiecăreia dintre fete, iar bara faţă a automobilului electric este decorată cu un mozaic olimpic”, a notat Federaţia Română de Gimnastică pe Facebook.

La Jocurile Olimpice recent încheiate la Paris, au obţinut aurul olimpic Maria Magdalena Rusu, Roxana Iuliana Anghel, Nicoleta Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Geanina Radiş şi Victoria Ştefania Petreanu la canotaj - opt rame cu carmaci (8+), Andrei Sebastian Cornea şi Marian Florian Enache la canotaj - dublu vasle (2x) şi David Popovici la înot - 200 m liber.

Au urcat pe treapta a doua a podiumului Mihaela Valentina Cambei la haltere - 49 kg, Gianina Elena van Groningen şi Ionela Livia Cozmiuc la canotaj - dublu vasle categorie uşoară (L2x), Ioana Vrînceanu şi Roxana Iuliana Anghel la canotaj - dublu rame (2-) şi Simona Geanina Radiş şi Nicoleta Ancuţa Bodnar la canotaj - dublu vasle (2x).

Bronzul l-au câștigat David Popovici la înot - 100 m liber şi Ana Maria Bărbosu la gimnastică artistică – sol, aceasta din urmă după un apel la TAS.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!