Consilierul judeţean Ionel Avrigeanu l-a criticat, joi, într-o conferinţă de presă, pe preşedintele CJ Bihor, Cornel Popa, căci, afirmă el, după un an de mandat, nu a început nicio investiţie şi nu colaborează cu propriul Guvern.

"După un an de zile de mandat, adică 25% din activitatea actualului Consiliu, suntem pe zero, chiar pe minus. La Muzeu lucrurile nu avansează deloc, nici ţiglele pentru care sunt bani nu s-au schimbat, iar buruienile sunt mai mari ca pe vremea lui Ţîrle. La fel, drumul de Tinca a "îngheţat" a doua zi după ce s-a instalat noua conducere. Mie mi se pare că domnul preşedinte încă nu ştie cu se mănâncă Consiliul Judeţean", a declarat Avrigeanu, adăugând că măcar Radu Ţîrle a pornit investiţii în primul an de mandat, precum terminalul de la Aeroportul Oradea.

PDL-istul l-a criticat pe Popa şi pentru că nu participă la întrunirile convocate de miniştrii propriului Guvern. "N-a participat în urmă cu două luni la Tulcea la o întâlnire cu toţi liderii de judeţe pe tema regionalizării şi nici în urmă cu o lună la Cluj, unde ministrul Şova a adunat preşedinţii de Consilii Judeţene şi primarii marilor oraşe, inclusiv Ilie Bolojan. Cornel Popa, în schimb, l-a delegat pe directorul economic Dimitrie Musca", a afirmat Avrigeanu.

"Atitudinea aceasta de a trata cu spatele Guvernul României şi miniştrii lui va crea o reacţie din partea liderilor centrali, care ne vor trata şi ei cu spatele", a avertizat Avrigeanu, arătând că deja există şi exemple în acest sens. "Pe Planul Naţional de Investiţii şi Dezvoltare, reorganizat în urmă cu câteva săptămâni, pentru Bihor s-au alocat 2,5 milioane ei, iar pentru judeţul Arad, mai mic şi condus de PDL, s-au alocat 3,6 milioane. Cu astfel de atitudini faţă de Guvern, Bihorul se îndreaptă spre primul loc de la coadă", a arătat PDL-istul.

În fine, Avrigeanu a adus din nou pe tapet faptul că, după un an de mandat, cei doi vicepreşedinţi ai CJ Bihor - Ioan Mang şi Alexandru Kiss - nu au nicio atribuţiune.