Toate cele 46 de asociaţii de proprietari din Ioşia, care până de curând se încălzeau pe apă geotermală furnizată de Transgex la preţul de 103 lei pe gigacalorie, au semnat contracte de furnizare a energiei termice cu CET, au anunţat vineri reprezentanţii Electrocentrale.

"Urmare a acestui fapt s-a reluat furnizarea apei calde de consum şi a agentului termic pentru încălzire către toţi consumatorii din zona Ioşia Nord. Totodată, ne cerem scuze, încă o dată, de la toţi cei afectaţi în aceste zile, de disconfortul creat", se arată în comunicatul CET.

În baza unei hotărâri de Consiliu Local, Electrocentrale a preluat începând cu 1 decembrie de la Transgex cele trei puncte termice din Ioşia care deservesc 46 de asociaţii de proprietari. Acest lucru a strânit nemulţumirea membrilor asociaţiilor vizate. Locuitorii se încălzeau până atunci pe bază de apă geotermală la un preţ de 103 lei pe gigacalorie şi urmau să plătească în prima iarnă după trecerea la CET 193 lei pe gigacalorie, iar din primăvară 235 lei ca toţi ceilalţi orădeni.

Revoltaţi de dublarea costului la încălzire, orădenii din Ioşia au refuzat să încheie contracte de prestări servicii cu Electrocentrale. În ciuda somaţiilor repetate, în joia de dinaintea Crăciunului doar 18 asociaţii avea semnate contracte cu CET. Aşadar, în acea zi Electrocentrale a tăiat apa caldă la cele trei asociaţii de proprietari, cele mai mari. 

"Noi am preluat punctele termice din Ioşia începând din luna decembrie şi nu putem furniza servicii fără să avem încheiat un contract. Adică putem, dar riscăm ca la prima factură să ne trezim cu refuz de plată şi să nu ne recuperăm banii", a explicat directorul Electrocentrale, Dragoş Gligor.

Sistarea apei calde i-a determinat pe locuitorii din Ioşia să se răzgândească, aşa că marţi 35 de asociaţii semnaseră deja contractele, iar joi doar două mai urmau să-şi prezinte actele la CET pentru a nu rămâne fără căldură şi apă caldă de Anul Nou.