Poliţia Română şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au efectuat miercuri dimineaţă şapte percheziţii domiciliare, în cadrul anchetei privind uciderea omului de afaceri Ioan Crişan din Arad, petrecută în urmă cu mai bine de trei ani. Surse din anchetă citate de Digi24 susţin că fiica milionarului este suspectată că ar fi comandat atentatul cu bombă care a avut loc în 2021 în parcarea unui magazin, când maşina acestuia a explodat.

Conform informaţiilor primite de sursa citată din anchetă, principalul motiv ar fi fost obţinerea de bani. Fiica afaceristului ar fi colaborat cu trei bărbaţi, apropiaţi tatălui său, pentru a organiza atacul. De asemenea, aceştia ar fi fost ajutaţi de asasini, cetăţeni străini, care acum sunt în vizorul Poliţiei.

Poliţia Română a confirmat percheziţiile efectuate în cadrul dosarului în care se investighează infracţiunea de omor. "În această dimineaţă, Poliţia Română şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au efectuat şapte percheziţii domiciliare, într-un caz intens mediatizat, privind omorul unui om de afaceri, comis prin utilizarea unui dispozitiv exploziv, în municipiul Arad", a transmis Poliţia, citată de News.ro.

Ancheta penală din acest caz a implicat un volum mare de activităţi investigative. "Eforturile depuse pentru soluţionarea acestui caz au fost continue şi au presupus cooperare atât la nivel intern, cât şi internaţional. Acţiunile derulate fac parte din măsurile luate pentru siguranţa comunităţii şi pentru pedepsirea celor care comit infracţiuni", se menţionează în acelaşi comunicat.

În final, anchetatorii au concluzionat că atacul a fost comandat de persoane din cercul său de apropiaţi, nu de parteneri de afaceri sau duşmani, cum se speculase anterior.

Inclusiv locuinţa fiicei milionarul ucis în explozia din 2021 a fost percheziţionată miercuri dimineaţă.

Până în prezent, poliţiştii au audiat sute de persoane şi au efectuat numeroase expertize. În cadrul investigaţiilor, autorităţile române au colaborat cu alte state, precum Ucraina, Republica Moldova şi Serbia, după ce s-a descoperit că unii dintre suspecţii străini ar fi fugit în aceste ţări la scurt timp după atac.

Milionarul Ioan Crişan, care a deţinut una dintre puţinele ferme de somn african din Europa de Est şi a fost socrul deputatului liberal Sergiu Bîlcea, a murit carbonizat în dimineaţa zilei de 29 mai 2021, după ce maşina sa marca Mercedes a explodat în parcarea unui magazin Profi din Arad.

Momentul în care automobilul omului de afaceri explodează a fost surprins pe camerele de supraveghere și făcut public, la acea dată, de Sindicatul Europol. Explozia a fost atât de puternică, încât o parte dintre geamurile blocului aflate în zona exploziei s-au spart.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!