Armata irakiană a anunţat că forţele sale aeriene au lovit un convoi în care se afla şi liderul Statului Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, şi care se îndrepta către graniţa cu Siria, la Karabla, unde urma să aibă loc o întâlnire a mai multor lideri ai Statului Islamic. Aviaţia irakiană a bombardat şi locaţia respectivă, susţinând că mai mulţi lideri SI au fost ucişi.

Soarta liderului jihadist nu este cunoscută în prezent. Atacul a avut loc în provincia Anbar, din vestul Irakului, în apropiere de graniţa cu Siria. Al-Baghdadi se deplasa către localitatea Karabla, unde urma să se întâlnească cu mai mulţi lideri ai Statului Islamic.

Autorităţile irakiene au anunţat că au bombardat şi locaţia din Karabla unde urma să aibă loc întâlnirea, astfel că „mulţi dintre liderii grupării au fost ucişi şi răniţi”.

„Soarta criminalului al-Baghdadi nu este cunoscută şi a fost preluat de un vehicul. Starea sănătăţii sale este încă neclară”, mai arată anunţul autorităţilor irakiene.

Nu este prima oară când autorităţile de la Bagdad fac astfel de anunţuri, ele susţinând şi cu alte ocazii că al-Baghdadi a fost rănit sau ucis în raiduri aeriene, conform AFP.

Anunţul de duminică a fost lansat de „celula media de război”, o structură care publică ştiri despre lupta cu Statul Islamic, din partea ministerelor Apărării şi Internelor, precum şi a forţelor paramilitare populare.

Un purtător de cuvânt al ministerului de Interne a declarat pentru AFP că atacul a avut loc sâmbătă la prânz. Operaţiunea ar fi fost desfăşurată cu sprijinul serviciului secret intern al Irakului şi al centrului de comandă comun, în care se află şi consilieri militari americani, conform declaraţiilor oficialului irakian.

SUA au plasat o recompensă de 10 milioane de dolari pe capul liderului Statului Islamic.