Perechea formată din jucătoarele române Irina Maria Bara şi Mihaela Buzărnescu s-a calificat, luni, în sferturile probei feminine de dublu din cadrul turneului de tenis de la Roland Garros, al doilea de Mare Şlem al anului, după 6-4, 6-3 cu americancele Jennifer Brady şi Vania King.

Bihoreanca Irina Bara şi partenera sa au obţinut victoria după o ora si 28 de minute şi au realizat o performanţă în premieră pentru carierele lor. Buzărnescu reuşise să ajungă până în optimile probei de simplu la prima sa participare pe tabloul principal la Openul Franţei.

Americancele au început mai bine şi au condus cu 2-0, dar Bara şi Buzărnescu au revenit şi au egalat, 2-2. La 3-3, româncele au reuşit un break decisiv, după care s-au impus cu 6-4 în primul set.

În actul secund, Brady şi King au câştigat primul ghem, dar apoi au urmat trei adjudecate de românce, ultimul după ce au salvat cinci mingi de break. Bara şi Buzărnescu au încheiat setul cu un ghem câştigat contra serviciului, pentru 6-3.

Româncele vor evolua în faza următoare cu cuplul Hao-Ching Chan/Zhaoxuan Chang (Taiwan/China), cap de serie numărul 8. 

Calificarea în sferturi la dublu este recompensată la Roland Garros cu un premiu total de 76.000 de euro şi cu 430 de puncte WTA.