Ca în fiecare an, principalul post public de radio a premiat, pe genuri şi categorii, cele mai mari performanţe din anul precedent în muzica românească pop, dance, folk şi rock.

Premiul cel mare, Artistul anului, l-au primit Cristi Minculescu şi trupa Iris, în timp ce Nicolae Niţescu a primit premiul de excelenţă.

Cel mai bun album pop-rock l-a avut, în accepţiunea juriului, trupa Voltaj, care a primit, totodată, şi premiul pentru cel mai bun artist pop-rock. Cel mai bun cântec al aceluiaşi gen l-a avut Bere Gratis, "Pas în doi".

"Ducu Bertzi şi Florian Pittiş în concert" a fost considerat cel mai bun proiect discografic, iar Vasile Şeicaru a primit premiul "Omul cu chitara". Şeicaru a primit şi premiul pentru cel mai bun album folk.

Melodia "Delta lunară", compusă de Raul Cârstea, Constantin Neculae şi Adrian Păunescu a primit distincţia pentru cel mai bun cântec folk, în timp ce cel mai bun compozitor a mers către trupa Play and Win.

Andra este cea mai bună interpretă, iar Tony Tamas cel mai bun interpret. Paula Seling, solista ce reprezintă România la Eurovision, a primit din partea juriului distincţia cel mai bun album pop, iar Adrian Cristescu şi Andra au avut cea mai bună melodie pop, "Iubeşte-mă azi, iubeşte-mă mâine".

Cel mai bun artist pop-dance este Inna, care a mai primit împreună cu trupa Play and Win şi premiul pentru cel mai bun cântec pop-dance, "Amazing".

Premiul Radio România Junior l-a dus acasă Ion Moise Bădulescu, iar cel mai difuzat cântec în 2009 la RRA a fost "Single Lady", compus şi cântat de Radu şi Ana Sârbu şi DJ Layla feat. Alissa. Dj Project este, în schimb, cel mai difuzat artist.

Juriul a considerat că trupa Bloggers a avut cel mai bun debut, iar Ro-maniac cu Damien & Brothers au avut cel mai bun proiect etno.

Festivitatea de decernare a premiilor va fi difuzată în reluare duminică, de la ora 21.10, la TVR 1.