La doar cinci ani, Annabelle Whitehouse, din Marea Britanie, suferă de o boală foarte gravă, care o face să îşi schimbe pielea chiar şi de 14 ori pe zi, anunţă Daily Mail.

O fetiţă din Sutton Coldfield a fost diagnosticată încă de la naştere cu ihtioză, o boală ereditară caracterizată printr-un aspect solzos al epidermei care îşi schimbă culoarea foarte des. Ihtioza este o boală cu incidenţă foarte scazută în rândul populaţiei, de un caz la 1 milion de persoane sănătoase. Pentru a putea supravieţui, micuţa trebuie să fie înfăşurată în bandaje şi să folosească, aproape la fiecare oră, creme hidratante.

Mama Annabellei, Sonia Whitehouse, este mai mult decât îngrijorată de drama prin care trece fiica sa: "De când am născut-o am ştiut că ceva nu e în regulă. În sala de operaţii s-a făcut o linişte mormântală", a declarat aceasta. Femeia a adăugat: "Când am mers într-o excursie, taximetristul ne-a întrebat dacă nu cumva ne-am băgat fetiţa în cuptorul cu microunde".

Paul, tatăl fetei a completat: "Unele persoane ne acuză de inconştienţă, cum că am lăsa-o pe Annabelle să stea prea mult la soare. Ei nu au de unde să ştie, din păcate, cât de mult suferă acest copil şi ce boală are".