Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, Dorel Luca, a anunţat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că cifrele comunicate anterior privind rezultatele examenului de bacalaureat în judeţ sunt greşite, întrucât două licee, Colegiul Naţional Emanuil Gojdu şi Colegiul Economic Partenie Cosma, au afişat rezultatele pe internet după ora 20. De ce s-a făcut totuşi o statistică generală în lipsa informaţiilor de la cele două şcoli, Luca n-a mai spus.

Astfel, procentul de promovabilitate în judeţ s-a ridicat de la 85,38% la 86,09%. "Au fost 6.879 candidaţi înscrişi, din care 6.665 au fost prezenţi, adică 96,86%, un procent foarte bun. Un singur candidat a fost eliminat pentru tentativă de copiere. Este vorba de un elev de la Liceul Teoretic Ady Endre, care a fost scos din sala de examen la proba la limba maternă în ultima jumătate de oră de examen", a precizat Luca.

Numărul elevilor care au trecut examenul este 5.738, din care cei mai mulţi, 1.855, au obţinut note între 7 şi 7,99. Cea mai mare medie este 9,96, obţinută de două eleve din Oradea: Daria-Alexandra Benea, de la Onisifor Ghibu, şi Cristiana-Ioana Vaşadi, de la Mihai Eminescu.

În concluzie, Dorel Luca a arătat că promovabilitatea în acest an în Bihor la bacalaureat este mai mare, însă mediile sunt mai mici.

În ceea ce priveşte numărul contestaţiilor depuse, Luca a spus că anul acesta s-au înregistrat cele mai multe contestaţii depuse vreodată în Bihor: 1.314. "Cele mai multe s-au depus la limba română, 492, pe locul doi fiind matematica", a mai spus şeful IŞJ Bihor. Rezultatele finale în urma contestaţiilor vor fi anunţate joi. E de reţinut că în urma acestor note procentul de promovabilitate poate fi din nou modificat.