Inspectorul şcolar general al judeţului Bihor, Daniel Negrean, a declarat că IŞJ Bihor deţine 400 de camere video pentru sălile în care se vor susţine examenele din cadrul Evaluării Naţionale, respectiv ale Bacalaureatului.

"Pentru a avea camere video în toate sălile de examen, dar şi în sălile în care se vor multiplica subiectele, respectiv în care se vor prelua lucrările scrise, avem nevoie de aproximativ 640 de camere video", a declarat Negrean.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor va achiziţiona aparatura în perioada următoare. "Am solicitat Ministerului Educaţiei suma de 40.000 de lei necesară pentru achiziţia a 260 de camere video, iar acum aşteptăm confirmarea. Chiar dacă banii nu vin, noi vom cumpăra aceste camere din bugetul propriu", a spus Negrean.

Pentru achiziţia aparaturii, IŞJ Bihor va demara în perioada următoare o licitaţie, inspectorul şcolar general asigurând că procedurile vor fi încheiate până când va începe Bacalaureatul. La examenele din cadrul Evaluării Naţionale vor fi folosite camerele video achiziţionate deja de IŞJ Bihor, care sunt suficiente, dat fiind că numărul elevilor care dau examenele din cadrul Evaluării Naţionale sunt mai puţini decât cei care vor susţine Bacalaureatul.