Începând de luni, Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor are doi noi inspectori de specialitate: Lucia Curta şi Emil Florea. "Sunt detaşaţi începând de azi (n.r. 25 ianuarie) până la organizarea unui concurs, dar nu mai târziu de sfârşitul anului şcolar", a declarat, luni, pentru BIHOREANUL inspectorul şcolar general Alin Novac Iuhas.

Profesoara de fizică Lucia Curta s-a reîntors în IŞJ, după ce un an a fost inspector adjunct la Arad. Ea răspunde de acum de managementul instituţional, ocupând astfel locul rămas liber de fosta inspectoare Ioana Codrean, care a demisionat în octombrie din IŞJ.

Curta a fost şi candidat la concursurile pentru funcţia de inspector şcolar general, la ambele concursuri pe care Ministerul Educaţiei le-a organizat în acest sens, însă nu a promovat examenele. 

Emil Florea, profesor de informatică al Colegiului Unirea din Ştei, răspunde de managementul resurselor umane, ocupând practic locul rămas liber după promovarea lui Novac-Iuhas ca inspector general. Acesta nu a mai lucrat în IŞJ Bihor.