Mai mult de o zecime din profesorii care s-au înscris la concursurile pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ din Bihor au picat probele, arată Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor, într-o sumară analiză făcută vineri, cu ocazia încheierii examenelor.

Printr-un comunicat de presă, IŞJ Bihor a precizat că, după susţinerea probei scrise, procentul candidaților declarați admiși în județul Bihor a fost de 82,33%. Nu toţi promovaţii au participat însă şi la celelalte probe, de evaluare a CV-ului și a cea de interviu, unii dintre ei preferând să se retragă. În final, la proba de CV au ajuns 205 candidaţi, din care au fost declaraţi admişi 188. Din aceştia, la ultima probă au promovat 179.

„În concluzie, procentul candidaților declarați admiși în județul Bihor la ultimele două probe (evaluare c.v./proba interviului) este de 87,32%”, arată comunicatul IŞJ Bihor.

Profesorii nemulțumiți de rezultate pot depune contestații în perioada 21-23 noiembrie, urmând ca acestea să fie soluționate în perioada 24 noiembrie – 9 decembrie. Ei nu vor putea contesta însă decât ultima probă, cea de interviu.

Rezultatele finale vor fi afișate pe 9 decembrie, iar validarea acestora va avea loc în 16 decembrie 2016 de către consiliul de administrație al Inspectoratului Școlar Județean Bihor.

În cazul şcolilor şi grădiniţelor unde nu au existat candidaţi pentru funcţiile de conducere ori singurii candidaţi înscrişi nu au promovat, conducerea o vor asigura profesori care vor fi numiţi pe funcţii. Nu vor putea fi numiţi însă directorii în funcţie care nu s-au înscris la examen.

Citeşte pe această temă şi articolele:

A cincea oară, cu ghinion: Fosta directoare a Colegiului Transilvania, unic candidat la şefia şcolii, a picat la ultima probă

Schimbare de gardă: În sfârşit, şcolile orădene vor avea directori numiţi prin concurs