Profesorii bihoreni care vor să lucreze în Inspectoratul Şcolar Judeţean sunt aşteptaţi la examen. IŞJ Bihor organizează un concurs pentru toate cele 25 de funcţii de inspectori şcolari, adică toate câte există în instituţie. Nu toate funcţiile sunt cu normă întreagă, însă, astfel că în total Inspectoratul Şcolar are disponibile 23,5 posturi.

Concursurile vor fi organizate la sediul Inspectoratului Şcolar. "Din comisia de concurs va face parte inspectorul general, care va fi preşedinte, un reprezentant al Ministerului Educaţiei şi un profesor sau un conferenţiar de la Universitatea din Oradea", a declarat, luni, pentru BIHOREANUL inspectorul şcolar general Nicolae Avram.

Un doritor pentru oricare dintre aceste funcţii trebuie să îndeplinească, cumulativ, mai multe condiţii: să fie absolvent de studii superioare de lungă durată, să fie titular în învăţământ cu vechime de minim 7 ani, să fi obţinut calificativul anual "foarte bine" în ultimii 5 ani, să nu fi fost condamnat penal pentru săvârşirea vreunei infracţiuni, să fie apt din punct de vedere medical şi să fie membru al Corpului naţional de experţi în management educaţional.

Dosarele de înscriere se depun la sediul IŞJ Bihor între 24 aprilie şi 4 mai, în timp ce probele de concurs se vor desfăşura între 20 mai şi 5 iunie.

Concursurile de inspectori şcolari au loc după ce Ministerul Educaţiei a organizat examenul pentru inspector şcolar general, care însă nu s-a soldat cu niciun rezultat, deoarece doi candidaţi au fost descalificaţi, iar al treilea a picat proba interviului. Totodată, Ministerul urmează să găzduiască probele pentru funcţiile de inspectori generali adjuncţi şi director al Casei Corpului Didactic, care vor avea loc pe 19 mai la Bucureşti.

Citeşte şi articolele:

Actualii inspectori şcolari adjuncţi, singurii candidaţi la concursul organizat de Ministerul Educaţiei

Nicolae Avram rămâne şeful IŞJ Bihor