Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor nu are noroc să aibă un şef stabilit prin examen. Cei doi candidaţi la concursul pentru funcţia de inspector şcolar general, actualul şef al IŞJ Bihor, Alin Novac-Iuhas, şi profesorul marghitean Iulius Timar, au picat luni examenul, fiecare la proba scrisă.

"Ambii am fost declaraţi respinşi, deoarece ambii am luat sub 7 la proba scrisă", a declarat Timar, luni, pentru BIHOREANUL. Acesta a mai precizat că a luat nota 6,6 la examenul scris. Întrebat dacă va mai concura la un viitor concurs pentru şefia IŞJ Bihor, Timar a ezitat să ofere un răspuns tranşant, dar a sugerat că da: "Eu mă ghidez după principiul olimpic: câştigi, continui, pierzi, continui".

Până la ora publicării acestei ştiri, Alin Novac-Iuhas nu a putut fi contactat de BIHOREANUL. Cel mai probabil, însă, el va rămâne inspectorul şcolar general numit prin ordin al ministrului Educaţiei.

Acesta a fost al treilea concurs organizat de Ministerul Educaţiei pentru şefia IŞJ Bihor. La prima competiţie, organizată la începutul lunii martie, s-au înscris şeful Inspectoratului de la acea vreme, Nicolae Avram, profesoara de fizică Lucia Curta şi profesorul de matematică Iulius Timar. În timp ce Avram şi Timar au fost descalificaţi pe motiv că nu aveau dosarul complet, Curta a picat examenul la proba orală.

În vară, Ministerul a organizat al doilea concurs. De data aceasta, singurii înscrişi au fost Avram şi Timar, şi ambii au picat examenul.

Ulterior, Avram a fost demis din funcţie de ministrul Sorin Câmpeanu, fiind înlocuit cu colegul său de partid Alin Novac-Iuhas, care până atunci era inspector şcolar pentru managementul resurselor umane.