Un orădean care locuieşte într-un bloc de la intersecţia bulevardelor Ştefan cel Mare cu Transilvaniei s-a plâns BIHOREANULUI că, de ceva vreme, nu mai poate dormi din cauza haitelor de câini vagabonzi care fac noaptea o larmă de nedescris. Sătul de gălăgie şi de toleranţa unora dintre vecini, omul a filmat potăile în acţiune şi a transmis câteva secvenţe, în speranţa că, "dacă va apare în presă, se va sesiza cineva şi va pune punct acestui coşmar".

Fără să specifice dacă a făcut sau nu demersuri legale pentru oprirea acestui fenomen, orădeanul, care nu vrea să-şi decline identitatea ca să nu fie luat în şuturi de vecinii iubitori de animale, afirmă că nu mai poate suporta situaţia ce se repetă de ceva vreme noapte de noapte.

"În filmuleţ se observă 6 "surse" de zgomot, dar în realitate aseară (marţi seară n.r.) au fost cel puţin 8", afirmă bărbatul.

Situaţia nu este una singulară. Un alt orădean care locuieşte lângă Parcului Magnoliei a sesizat BIHOREANULUI aceeaşi problemă. Bărbatul spune că, după lăsarea serii, parcul intră sub stăpânirea haitelor de maidanezi care, pe lângă faptul că se reped la trecătorii nocturni, mai şi latră până spre zori.

Cele două situaţii se regăsesc în contextul conflictului izbucnit între municipalitate şi iubitorii de animale din Oradea, pe marginea regulamentulului privind organizarea şi funcţionarea serviciului specializat în gestionarea câinilor fără stăpân, adoptat la finele lunii august de Consiliul Local. Între altele, normativul prevede posibilitatea eutanasierii câinilor comunitari culeşi de hingheri de pe străzi, care nu au fost adoptaţi sau revendicaţi în termen de 7 zile de la depunerea lor în adăpost.

Pe de altă parte, atât primarul Ilie Bolojan, cât şi viceprimarul Mircea Mălan, au dat asigurări că nu vor exista situaţii de eutanasiere în masă. "Câinii vor fi duşi în adăpost. Cei bătrâni şi bolnavi vor fi eutanasiaţi, iar ceilalţi vor fi ţinuţi acolo", a afirmat Bolojan.