Universitatea din Oradea găzduieşte, între 26 şi 28 octombrie 2012, simpozionul internaţional "Muncă, bani, bănci, cultură şi politică (sec XVIII - 2012)", la care vor participa universitari, cercetători, istorici, economişti, sociologi, consilieri şi funcţionari bancari din Burgas (Bulgaria), Pecs (Ungaria), Bucureşti, Bistriţa, Cluj-Napoca, Constanţa, Dej, Sibiu şi Târgu-Mureş.

Aflată la a XI-a ediţie, întâlnirea ştiinţifică îşi propune să dezbată teme de istorie bancară şi problematica băncilor şi burselor de valori în epoca de tranziţie.

"Scopul simpozionului internaţional este de a impulsiona cercetările de istorie financiar-bancară în România şi Centrul Europei pentru a înţelege mai bine rolul băncilor în viaţa economică, socială şi culturală a zonei", se precizează într-un comunicat de presă al Universităţii din Oradea.

Deschiderea oficială a simpozionului va avea loc vineri, de la ora 9.30, în Sala de Consiliu a Universităţii din Oradea (Pavilionul A, parter) şi va fi urmată de lucrările în plen programate până la ora 13. Lucrările pe secţiuni se vor desfăşura tot vineri, între orele 15 şi 19, la Facultatea de Istorie, Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării.

Organizatorii evenimentului sunt Departamentul de Istorie din cadrul Facultăţii de Istorie, Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării, Departamentul Bănci - Contabilitate, Facultatea de Ştiinţe Economice şi Asociaţia Română de Istorie Bancară Oradea.