Departe de a fi o invenţie a secolului 21, selfie-urile se practică încă din secolul 19!

"Buzz Aldrin (astronaut american, n.r.) ne-a reamintit pe Twitter că el a făcut primul selfie în spaţiu, în 1966", se arată într-un articol publicat pe theguardian.com, citat de descopera.ro.

"Selfie" reprezintă o fotografie a unui utilizator realizată de el însuşi cu o cameră digitală, cu scopul de a o publica ulterior pe o reţea de socializare. În articolul publicat pe theguardian.com sunt prezentate diverse fotografii de tip "selfie" realizate înaintea apariţiei reţelelor de socializare.

Printre acestea se numără fotografia realizată în spaţiu de Buzz Aldrin în 1966, precum şi o fotografie realizată în 1839 de Robert Cornelius, un pionier american în domeniu, cunoscut pentru faptul că a realizat prima poză-autoportret din istorie.

Totodată, Colin Powell, secretar de stat al SUA, şi-a făcut un "selfie" în 1950, poetul american Allen Ginsberg a făcut o fotografie-autoportret în 1985, iar regizorul scenaristul şi producătorul de film american Stanley Kubrick, câştigător al premiului Oscar, şi-a făcut un "selfie" în 1949.

Pozele de tip autoportret au căpătat notorietate în ultimii ani, "selfie" numărându-se chiar printre cele 150 de cuvinte şi definiţii noi care au fost adăugate în ediţia din 2014 a prestigiosului Dicţionar Merriam-Webster.