Bihoreni, nu puneţi în pericol viaţa trecătorilor! Este mesajul transmis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, care le reaminteşte proprietarilor şi administratorilor de clădiri că este în responsabilitatea lor îndepărtarea ţurţurilor formaţi la streşinile şi jgheaburile clădirilor.

"În cazul în care există un risc iminent de cădere a ţurţurilor formaţi la imobil, proprietarul sau administratorul are obligaţia de a lua măsuri pentru avertizarea populaţiei şi marcarea perimetrului expus riscurilor", se arată într-un comunicat transmis de ISU Crişana.

Totodată, pompierii militari bihoreni atrag atenţia cetăţenilor asupra pericolului la care se expun prin practicarea activităţilor de agrement pe suprafaţa îngheţată a râurilor, iazurilor, lacurilor, barajelor şi canalelor colectoare din judeţ, întrucât gheaţa poate ceda în orice moment, periclitându-le viaţa.

"Astfel, pentru preîntâmpinarea unor evenimente ce pot avea consecinţe tragice, recomandăm părinţilor să explice copiilor riscurile pe care le implică plimbările sau jocurile practicate pe suprafaţa îngheţată a apelor, interzicându-le astfel de activităţi şi supraveghindu-i în permanenţă", a mai transmis ISU.

De asemenea, pescarii trebuie să evite pescuitul la copcă, întrucât straturile de gheaţă de la suprafaţa lacurilor sunt foarte înşelătoare, părând a fi mult mai groase decat sunt în realitate.