Pompierii din Marghita au intervenit, miercuri seară, la stingerea unui incendiu izbucnit din cauza unui aragaz nesupravegheat.

S-a întâmplat în jurul orei 20.35, pe strada Ierului din Marghita. „Pompierii militari au localizat și lichidat operativ incendiul, care se manifesta în bucătăria locuinței, împiedicând propagarea acestuia la celelalte încăperi”, a transmis joi ISU Bihor.

Salvatorii au stabilit că incendiul a pornit, cel mai probabil, de la aragazul care era în funcțiune, dar nesupravegheat. Flăcările au distrus acest aparat electrocasnic, o hotă și elemente de mobilier din bucătărie, dar din fericire nu au fost persoane rănite.

Pentru a evita o tragedie, pompierii le recomandă bihorenilor să supravegheze aparatele de pregătire a hranei când sunt în funcțiune.

Este important să închideți aragazul dacă trebuie să părăsiți bucătăria pentru o perioadă mai îndelungată sau dacă sunteți obosiți și mergeți să vă odihniți “câteva minute”, la fel cum trebuie să așezați cratița cu mâner astfel încât să nu cadă de pe aragaz sau să se răstoarne peste flacără.

Foarte important este și să curățați depunerile de grăsime şi resturile de mâncare de pe aragaz, deoarece acestea se pot aprinde ușor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!