Pompierii bihoreni au intervenit sâmbătă pentru stingerea a cinci incendii toate izbucnite din cauza coşurilor de fum.

Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită, dar proprietarii celor cinci locuinţe s-au ales cu pagube semnificative.

Potrivit unui comunicat al ISU Crişana, un incendiu a izbucnit în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 2.30, la acoperişul unei case din Tinca. "Flăcările, generate, cel mai probabil, de un coş de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile, au afectat aproximativ 30% din suprafaţa acoperişului, echipajele de pompieri împiedicând propagarea acestora la întregul acoperiş şi la încăperile clădirii", se arată în comunicat.

Seara, în jurul orei 20, în Dobreşti, pompierii şi membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Dobreşti au intervenit pentru stingerea flăcărilor izbucnite la o casă din acest sat. Focul a mistuit mobilierul din două camere, dar şi două ferestre şi două uşi.

Trei incendii de o anvergură mai mică au avut loc în Marghita, Lunca şi Ştei, de asemenea izbucnite de coşurile de fum necurăţate de funingine. "Din fericire, în urma producerii evenimentelor menţionate, nu  au existat persoane rănite, iar pagubele au fost considerabil limitate, însă astfel de situaţii de urgenţă se pot solda cu mari pagube materiale, persoane rănite şi chiar cu pierderi de vieţi omeneşti", a mai transmis ISU Crişana.