Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana are de acum în dotare o autospecială pentru transport personal şi victime multiple.

Vehiculul cu caracteristici militare, dotat cu tracţiune 4x4, suspensie şi transmisie specială pentru deplasare off-road, în locuri  greu accesibile, poate transporta 11 salvatori spre o situaţie de urgenţă sau dezastru, iar acolo poate prelua pe tărgi patru victime. Autospeciala este dotată cu două monitoare, un defibrilator automat, instalaţie de administrare a oxigenului, aspiratoare portabile de secreţii, saltele vacuum, seturi de atele vacuum si gulere cervicale pentru adulţi şi copii. În dotarea autospecialei mai există şi două rucsacuri pentru transportul materialelor sanitare şi medicaţie.

Noua autospecială a fost distribuită de ISU Crişana Detaşamentului 1 de Pompieri Oradea. Ea face parte dintr-un lot de 26 de autospeciale similare achiziţionate de Ministerul Sănătăţii. Toate au fost predate în cadrul unei ceremonii ce a avut loc joi la sediul Ministerului Afacerilor Interne, în prezenţa miniştrilor Gabriel Oprea şi Nicolae Bănicioiu.