Pompierii bihoreni au conturat primele concluzii în cazul incendiilor produse cu o zi înainte în Oradea.

Potrivit maiorului Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, în cazul apartamentului care a ars pe Bulevardul Decebal, cauza o reprezintă "un aparat electric lăsat sub tensiune şi nesupravegheat", adică un televizor, iar în cazul apartamentului din blocul de pe Ion Bogdan, "utilizarea focului deschis în spaţii închise", respectiv o lumânare.

După cum BIHOREANUL a mai scris, cele două incendii au izbucnit la aproximativ o oră diferenţă. Dacă în cazul incendiului din strada Ion Bogdan nu s-au înregistrat victime, din blocul de pe Decebal, două persoane au ajuns la spital, până la urmă, pentru investigaţii: proprietara locuinţei în care a izbucnit focul, în vârstă de 93 de ani, şi o vecină, de 28 de ani.

Din fericire, nici una dintre ele nu a fost grav rănită, ambele fiind intoxicate cu fum.

Pagubele flăcărilor sunt însă, însemnate, apartamentul fiind distrus, iar casa scării a fost inundată cu fum, creând panică în rândul locuitorilor.

Pompierii orădeni fac un apel la cetăţeni să fie atenţi la aparatele lăsate sub tensiune şi să nu aprindă lumânări sau artificii, în special în bradul de Crăciun sau în apropierea acestuia, deoarece pot duce rapid la incendii.