Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana a prezentat un scurt bilanţ al intervenţiilor efectuate marţi de militari, în urma unor furtuni violente care au avut loc în mai multe localităţi din judeţ.

Între orele 7.30 şi 22.30, pompierii au scos apa din 86 de case, curţi, anexe şi beciuri, din 11 oraşe şi sate. Este vorba de misiuni care au avut loc în Aleşd, Peştiş, Tileagd, Tarcea, Şuştiu, Voivozi, Budoi, Urvind, Bistra, Oradea şi Biharia. În Voivozi, printre construcţiile afectate s-a numărat şi sediul Uzinei de Apă, al cărei beci a fost inundat (video).

Deocamdată, autorităţile nu au prezentat un bilanţ al pagubelor cauzate de viituri şi revărsări ale apelor. Imagini surprinse de pompieri arată, însă, că în judeţ au fost case în care apa a trecut de nivelul genunchilor, ceea ce înseamnă că pagubele sunt semnificative.

"În operaţiuni au fost angrenaţi 60 de pompieri militari care au acţionat timp de aproximativ 15 ore, cu 13 autospeciale de intervenţie cu capacitate de evacuare a apei, 14 motopompe şi alte echipamente specifice", se arată într-un comunicat al ISU Crişana.

Problemele nu s-au încheiat pentru bihoreni. Miercuri dimineaţă, la ora 7.40, pompierii din Ştei au fost mobilizaţi în satul Leheceni, comuna Cărpinet, unde alte gospodării au fost inundate de apă şi trebuie să ajute la evacuarea acesteia.