La împlinirea a 80 de ani de la înfiinţarea Protecţiei Civile în România, pe 28 februarie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana" organizează Ziua Porţilor Deschise în toate unităţile militare din judeţ. Potrivit unui comunicat de presă transmis marţi, cu această ocazie doritorii se vor putea familiariza cu specificul activităţii de protecţie civilă.

"Este un prilej de rememorare a momentului istoric care a consacrat înfiinţarea primelor structuri de protecţie civilă, prin Înaltul Decret Regal din 1933", se arată în comunicat.

Astfel, joi bihorenii sunt invitaţi să asiste la exerciţii demonstrative, la prezentarea tehnicii şi a mijloacelor de intervenţie specifice, dar să şi participe la sesiuni de informare preventivă şi de instruire în acordarea primului ajutor, în care vor învăţa reguli de prevenire ori de comportament în caz de dezastru.

Acţiunile vor avea loc în toate subunităţile din judeţ aparţinând ISU "Crişana". Între orele 10 şi 16, unităţile militare îşi vor deschide porţile pentru a-i primi pe cei curioşi să vadă care este specificul muncii, dar mai ales importanţa activităţilor de protecţie civilă.

În Oradea, Ziua Porţilor Deschise va fi organizată la sediul ISU"Crişana", de pe strada Avram Iancu, nr. 9.