O vacă şi un câine au fost salvaţi, la începutul acestei săptămâni, de către pompierii orădeni. Unul din animale a rămas blocat în grilajul unei porţi, iar celălalt a căzut într-un bazin.

Potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, pompierii au fost sesizaţi, luni, pentru a salva un câine care rămăsese blocat în grilajul metalic al unei porţi, de pe strada Adevărului din municipiu.

La această intervenţie, specialiştii Detaşamentului 1 de Pompieri Oradea au folosit depărtătorul hidraulic şi cordiţe, reuşind să elibereze animalul speriat şi agitat în aproximativ 10 minute.

O operaţiune similară a avut loc, marţi, în jurul orei 12, când un apel primit la numărul unic de urgenţă 112 anunţa că o vacă a căzut într-un bazin adânc, de aproximativ trei metri.

"Pompierii militari au acţionat cu un utilaj (volă) pus la dispoziţie de reprezentanţii societăţii comerciale, cu furtunuri, cordiţe şi alte accesorii specifice unor astfel de intervenţii, reuşind să scoată animalul, teafăr, din bazinul umplut parţial cu apă", a transmis maior Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana.

Bazinul în care a căzut vaca aparţine unei societăţi comerciale de pe Calea Borşului.

Mihaela Furculiţă
studentă, anul I