În doar cinci ore, pompierii bihoreni au primit 30 de apeluri prin care li se solicita ajutorul pentru evacuarea apelor din case şi curţi.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, miercuri, între orele 10 şi 15, s-au produs inundaţii în Oradea, Cusuiuş, Ghighişeni, Tarcea şi Derna.

Cea mai gravă situaţie este în Cusuiuş, din comuna Lazuri de Beiuş, unde peste 100 de gospodării au fost afectate de o viitură. La ora publicării acestei ştiri, militarii din Ştei şi Beiuş încă intervin pentru eliminarea efectelor inundațiilor.

Imagini realizate de pompieri arată că viitura a fost puternică şi a lăsat un strat de nămol şi aluviuni pe uliţele satului şi în curţile oamenilor. Tot aici, un pod pietonal de lemn a fost distrus de apă.

În Oradea, pompierii au evacuat apa din 15 curţi şi subsoluri, de pe străzile General Traian Moșoiu, Mihai Eminescu, Strada Primăriei, Armatei Române, Iosif Vulcan, Postăvarului, Macului, Louis Pasteur.

Alte patru misiuni similare au fost în Derna, unde militarii i-au ajutat pe săteni să scoată apa din beciuri şi curţi (video jos), şi tot atâtea în Ghighişeni, comuna Rieni. În curtea unei firme din Tarcea, apa a ajuns la un nivel de 80 de cm, pompierii intervenind şi aici cu motopompe.

Vestea bună este că inundaţiile nu au produs şi victime. „Din fericire, nu au existat persoane rănite”, a transmis maiorul Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana.