În jurul sediului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana există trei semafoare speciale: câte unul pe ambele sensuri de mers de pe strada Avram Iancu şi unul la intersecţia străzilor Mihail Kogălniceanu cu Avram Iancu. Fiecare din acesta funcţionează doar când din sediul ISU iese un echipaj ce merge spre o intervenţie. Atunci, semafoarele afişează automat culoarea roşie.

Numai că prea puţini şoferi le bagă în seamă. "Am făcut un test, pornind semafoarele doar pentru a vedea reacţia şoferilor. Şoferii nici măcar nu au încetinit", explică purtătorul de cuvânt al ISU Crişana, Camelia Roşca.

Drept urmare, reprezentanţii ISU fac un apel către şoferi, cerându-le să respecte prioritatea autospecialelor aflate în intervenţie. "Intervenţia în situaţii de urgenţă a pompierilor militari reprezintă o problemă de interes public, care necesită cu prioritate un timp de răspuns cât mai redus", precizează Roşca.

De altfel, conducătorii auto au obligaţia legală, nu doar morală, de a opri la lumina roşie a semaforului şi de a acorda cale liberă echipajelor aflate în intervenţie.