După ce Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bihor (ISU) a fost dotat în cadrul primei etape a proiectului "Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă din Transilvania de Nord", finanţat prin Programul Operaţional Regional, cu patru autospeciale, vineri, pompierii bihoreni au mai achiziţionat un autovehicul, prin acelaşi proiect.

"Autospeciala este destinată intervenţiei pentru stingerea incendiilor în mediul urban, punându-se accentul pe deplasarea rapidă, realizarea în timp scurt a dispozitivului de intervenţie şi utilizarea apei cu randament de stingere ridicat în spaţii închise, la misiuni de descarcerare şi pentru acordarea primului ajutor calificat. Dotată cu un rezervor de apă de 3.000 litri şi unul de spumă de 130 litri, autospeciala lucrează independent (folosind apa din rezervorul propriu sau din alte surse) sau în cooperare cu alte autospeciale de lucru cu apă şi spumă", se precizează într-un comunicat trimis luni de ISU.

Maşina, care a costat nu mai puţin de 700.00 lei, va fi repartizată Detaşamentului de Pompieri Beiuş.

Tot începând de vineri Bihorul are cinci noi scafandri cu brevet de categoria III. În perioada 4 aprilie - 24 mai, subofiţerii ISU au participat la cursurile Centrului de pregătire scafandri al Ministerului Apărării Naţionate din Constanţa, care au cuprins antrenamente de scufundare specifice şi în final teste riguroase de evaluare.

"În urma acestei pregătiri centralizate şi a obţinerii brevetului de scafandru categoria III, toţi cei cinci subofiţeri vor putea îndeplini misiuni de căutare, recuperare şi salvare în mediu acvatic, în zona de competenţă a inspectoratului sau în cooperare cu alte inspectorate pentru situaţii de urgenţă din ţară, atunci când se solicită sprijin", se mai arată în comunicatul ISU.