Jurnaliştii britanici de la TotalFilm au luat în calcul, la realizarea topului eroilor de film care nu pot fi ucişi, atât punctele forte ale "competitorilor", cât şi caracteristicile din categoria "călcâiul lui Ahile".

Pe primul loc l-au pus pe poliţistul John McClane, interpretat de Bruce Willis în filmul "Die Hard". Despre el se scrie că este o pacoste pentru toţi cei care îi pun gând rău, iar singurul său punct slab este acela că îi place să fie erou şi, de aceea, poate fi lesne atras într-o situaţie care să-i fie fatală. "De pildă, să fie obligat să salveze o blondă fermecătoare închisă într-o casă care va exploda când se încearcă eliberarea prizonierei".

Pe locul 2 se află ucigaşul plătit interpretat de Javier Bardem în "No Country For Old Men", descris ca fiind capabil să scape din orice capcană în drumul spre îndeplinirea misiunii.
În privinţa "personajului" Isus, jurnaliştii britanici scriu că are de partea sa, în primul rând, faptul că este Fiul Domnului.

Pe locul 4 se află Terminator, din seria SF omonimă, iar al cincilea este criminalul Freddy Krueger, consacrat în filmele horror "Nightmare On Elm Street".