Pentru că cel puţin până pe 15 mai vor trebui să facă lecţii doar de la distanţă, profesorii şi elevii primesc un ajutor de la o companie IT din Oradea.

Aplicaţia Flipsnack, utilizată acum de trei milioane de oameni din întreaga lume, va putea fi folosită gratuit de dascăli, pentru lecţii online. "Flipsnack, una dintre cele mai cunoscute platforme de creare de materiale digitale interactive (reviste, broşuri, ebooks şi alte publicaţii) vine în ajutorul profesorilor din România, care sunt puşi în faţa unei noi provocări din cauza crizei pe care a provocat-o virusul Covid-19: desfăşurarea orelor doar în mediul online. Astfel, Flipsnack oferă gratuit planul Classroom tuturor profesorilor din România care doresc să foloseasca această platformă pentru a continua programa şcolară cu elevii sau studenţii lor", se arată într-un comunicat al companiei.

În mod normal, utilizarea acestei platforme costă 240 de dolari pe an. Pentru a primi acces gratuit pentru un an, profesorii trebuie să contacteze compania, care are și alte oferte educaționale, prin site-ul său.

Flipsnack este un brand dezvoltat de către Gabriel Ciordaş, CEO Smartware, o companie românească cu operaţiuni în Oradea înfiinţată în 2011 cu doar 11 angajaţi. În prezent, Flipsnack are peste 50 de angajaţi şi a ajuns să fie una dintre cele mai cunoscute platforme internaţionale de creare şi publicare de reviste şi cărţi digitale.