Un flashmob de câteva minute a întrerupt duminică, 2 aprilie, activitatea din centrul comercial Lotus. Zeci de elevi, însoțiți de un cvartet de coarde, s-au implicat pentru a atrage atenția asupra autismului, o afecțiune care afectează din ce în ce mai mulți copii și adulți din întreaga lume.

Evenimentul desfășurat sub sloganul  „Iubește, acceptă, susține” a fost organizat de Asociația Umanitară Autism Oradea pentru a marca Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului.

Au participat elevi din Corul Liceului Don Orione Oradea, dirijat de Nicoleta Arendaș, care s-au alăturat astfel cauzei și au cântat pentru a susține lupta împotriva discriminării și pentru a aduce mai multă atenție aupra acestei afecțiuni, ce afectează din ce în ce mai mulți copii și adulți din întreaga lume.

„Flashmobul a fost organizat cu scopul de a dinamiza eforturile de promovare a unei mai bune înţelegeri a autismului şi de a creşte nivelul de informare a publicului larg, privind nevoile speciale ale persoanelor cu autism şi ale familiilor acestora”, au specificat organizatorii, Asociația Umanitară Autism (AUA) „Sf. Arh. Mihail și Gavril”.

Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului a fost instituită de către Adunarea Generală a ONU, la 18 decembrie 2007, fiind propusă de reprezentanţii Statului Qatar şi sprijinită de către toate statele membre.

Cu același prilej, tot duminică, 2 aprilie, și clădirea Primăriei Oradea a fost iluminată în albastru, în cadrul campaniei ,,Light it up blue”.

Vezi mai jos imagini de la eveniment:

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!