Un fost preot englez face apel la Biserica Anglicană şi cere să-şi schimbe atitudinea faţă de homosexuali. Phillip Clements spune că a renunţat la preoţie tocmai pentru a putea recunoaşte că este gay şi acum vrea să se căsătorească cu iubitul lui, un român în vârstă de 24 de ani.

Digi24.ro scrie că în timpul preoţiei, Clements a fost celibatar şi nu a dezvăluit nimănui orientarea sa sexuală. "Abia după ce m-am retras din preoţie am decis să nu mai ascund cine sunt cu adevărat. Cred că este nenatural dacă eşti homosexual să negi acest lucru", a povestit bărbatul. 

Însă acum, la vârsta de 78 de ani, fostul preot spune că s-a îndrăgostit şi vrea să se căsătorească cu Florin, nefiind descurajat nici de diferenţa de peste 50 de ani dintre ei. "Eşti sigur că faci ceea ce trebuie? Am auzit asta foarte des, dar am ajuns la concluzia că trebuie să îmi trăiesc viaţa aşa cum consider eu. Nu mai am mult de trăit, aşa că vreau să profit cât mai mult de viaţă", a explicat fostul preot. 

De asemenea, Florin spune că experiența lui de viață este ceea ce i-a plăcut la Philip. Cei doi vor să se căsătorească luna viitoare, iar apoi să plece în România ca să trăiască împreună. 

Biserica Anglicană interzice căsătoriile homosexuale în cazul clericilor, dar permite parteneriatul civil. Fostul preot a făcut un apel la Biserică să schimbe această politică, astfel încât și preoții gay să se poată bucura de o viață împlinită.