Recital inedit, sâmbătă, de la ora 19, la Filarmonica de Stat Oradea. În prim-plan vor fi soliștii: Marius Vlad Budoiu, cotat ca fiind unul dintre cei mai buni tenori de operă, și Larisa Pentea, care studiază pianul de la 6 ani.

Cei doi vor interpreta, la voce și pian, lieduri germane din perioada interbelică, compuse de Robert Stolz: Două inimi în trei pătrimi, Blonde sau brunete, îmi plac toate femeile (unul dintre cele mai celebre din Germania interbelică, prin esența sa puțin comică), Tu, tu, tu, închide-ți ochii, Înfloresc ultimii trandafiri, Cântecul s-a sfârșit, Adio, micul meu ofițer; de Emmerich Kálmán: Salută Viena pentru mine și Vino, lăutar!; Ralph Erwin și Fritz Rotter: Vă sărut mâna, doamnă; Ralph Benatzky: Trebuie să fie ceva minunat și Hans May: Un cântec face înconjurul lumii, din filmul omonim.

Melomanii prezenți în sală se vor putea bucura și de proiecții cu imagini din filme mute, ce au ca temă iubirea.

Rolul de narator în cadrul evenimentului îi revine lui Florin Sâmpelean, artist liric și vocea care promovează toate spectacolele Operei Naționale Române din Cluj Napoca.

Liedul, în traducere „cântec”, este un gen vocal miniatural, în care vocea este acompaniată de pian.

Liedul s-a născut în Germania și s-a dezvoltat preponderent în secolul al XIX-lea. Compozitorii s-au inspirat frecvent din melodia populară, iar la început liedul a apărut în saloane sau la diferite evenimente private.

Biletele pentru concertul de sâmbătă, „Iubire și atât”, din cadrul Festivalului Primăverii, costă 21 de lei, indiferent de categorie.

Filarmonica de Stat Oradea invită elevii, studenţii și pe cei care și-au achiziţionat un pachet de bilete pentru stagiunea 2022-2023 să participe gratuit, în limita locurilor disponibile.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!