Iubitorii de animale pot deveni "părinţi adoptivi" pentru mai multe specii de peşti, amfibieni şi reptile exotice din Vivariul Muzeului Ţării Crişurilor. 

Potrivit unui comunicat de presă transmis de reprezentanţii Muzeului Ţării Crişurilor, adopţia presupune acordarea unui sprijin financiar ce va asigura hrana şi îngrijirea animalului ales pe perioada unui an de zile.

Cei care doresc să adopte un animal vor da 70 de lei pe an, iar în cazul firmelor preţul va fi de 150 de lei pe an. "De asemenea, ajutorul poate fi echivalentul sumelor menţionate sub formă de hrană specifică pentru peşti sau reptile, care trebuie să provină doar din magazinele specializate de acvaristică şi teraristică", se arată în comunicat.

În Vivariu trăiesc în prezent peste 40 de specii locale şi exotice de păianjeni, insecte, peşti, amfibieni, reptile şi mamifere în 35 de acvarii, acvaterarii şi terarii. Câteva dintre acestea sunt pe cale de dispariţie. 

Fiecare părinte adoptiv poate să îi dea un nume vieţuitoarei alese (nume care va apărea la loc vizibil pe terariu sau acvariu) şi îl poate vizita gratuit în fiecare lună.

Înscrierile pentru adopţii se fac la numărul de telefon 0259/706101, secţia Relaţii Publice şi Expoziţii, de luni până vineri, între orele 9 şi 15 sau cu ocazia vizitării MŢC.

Programul de adopţie al viețuitoarelor din Vivariu a început în 2019 şi, potrivit comunicatului, acesta contribuie nu numai la întreţinerea animalelor, ci şi la "creşterea empatiei copiilor, dar şi a oamenilor adulţi faţă de alte fiinţe".

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!