Clubul de alpinism Cassio Montana organizează în weekend, la Șuncuiuș, prima ediţie a Outdoor Minifest Montana, dedicată tuturor celor care iubesc muntele. La eveniment se vor organiza contra cost trasee de via ferrata pentru toate nivelurile de dificultate şi vârstă, escaladă şi ture cu tiroliana.

Evenimentul va avea loc în apropierea Peşterii Unguru Mare, acolo unde clubul de alpinism are amenajate mai multe trasee pe stânci. 

Outdoor Minifest Montana începe sâmbătă de la ora 10, cu traseul de via ferrata "Piticot", dedicat copiilor și adolescenților sub 15 ani, care este parcurs cu asigurare în coardă, iar apoi continuă cu un traseu de escaladă tot pentru cei mici. Participarea la o activitate costă 50 de lei pentru un copil.

De la ora 13, iubitorii de aventură vor putea încerca traseul de via ferrata "Grota cu hamace Montana", denumirea fiind dată de grota amenajată la mijlocul traseului, unde aventurierii se pot și odihni. Costul participării la traseu este de 90 de lei pe persoană.

Traseul de escaladă Fresh Blood pentru adulți va avea loc de la ora 16 şi va costa 50 de lei.

Duminică, activităţile vor începe tot de la 10, cu turele de tiroliană. La acestea se pot încumeta atât copii cât şi adulţi, iar costul a trei ture este de 50 de lei pe persoană. Între orele 13 şi 15 va fi organizat din nou un traseu de via ferrata la grota cu hamace, iar apoi de la 16, un traseu de escaladă.

"Pentru toate activităţile în preț este inclus echipament şi instructaj specializat. Cei care vor veni trebuie să aibă la ei doar zâmbetul şi voia bună", a spus Răzvan Moşoiu, preşedintele clubului Cassio Montana.

La finalul ambelor zile de weekend, între orele 18 şi 20, persoanele experimentate în via ferrata pot să testeze cel mai nou traseu al clubului, "Podu Indian", care va fi deschis publicului începând din 5 septembrie. Acesta are un traseu cu un grad de dificultate ridicat tip C/D la care membrii clubului încă lucrează. 

Cei care vor să participe la eveniment pot să-i contacteze pe membrii clubului direct pe pagina de Facebook.


Program Outdoor Minifest Montana 1-2 august 2020

Sâmbătă

10:00 - 12:00 - Atelier de via ferrata (Piticot) și/sau escaladă pentru copii (trasee premieră UPS & UAU) - 50 lei / copil

13:00 - 15:00 - Parcurgere via ferrata Grota cu Hamace Montana (dificultate B) - 90 lei / personă

16:00 - 18:00 - Parcurgere manșă traseu Fresh Blood escaladă - 50 lei / persoană

18:00 - 20:00 - Parcurgere de teste via ferrata Podu Indian pentru muntomanii experimentați - 90 lei / persoană

Duminică

10:00 - 12:00 - Zbor pe tiroliană adulți și copii - 50 de lei / persoană (3 ture incluse)

13:00 - 15:00 - Parcurgere via ferrata Grota cu Hamace Montana (dificultate B) cu start de pe tiroliană - 90 lei / personă

16:00 - 18:00 - Parcurgere manșă/cap traseu Fresh Blood escaladă - 50 lei / persoană

18:00 - 20:00 - Parcurgere de teste via ferrata Podu Indian pentru muntomanii experimentați - 90 lei / persoană