La iniţiativa a trei orădence, Teger Ildiko, Mirela Pamfil şi Ana Chiperi, luni, 4 februarie, va avea loc în Oradea "un miting paşnic" la care sunt invitaţi toţi iubitorii de animale din oraş.

Manifestaţia va avea loc la statuia lui Mihai Viteazul din Piaţa Unirii, de la ora 17, iar promotorii mitingului cer "condiţii decente de viaţă pentru câinii comunitari cazaţi la adăpostul Grivei din Oradea".

"De asemenea, solicităm permiterea accesului vizitatorilor şi voluntarilor la adăpost şi colaborarea în activitatea de îngrijire a câinilor, fără a perturba activitatea angajaţilor Administraţiei Domeniului Public", mai precizează cele trei orădence.

Ele însele foste voluntare la adăpostul de câini când acesta era administrat de fundaţia SOS Dogs, orădencele susţin că, prin muncă de voluntariat, adică neplătită, doresc să contribuie la rezolvarea civilizată a problemei câinilor abandonaţi din Oradea, "în condiţiile respectării legii şi a dreptului la viaţă şi bune tratamente al acestor fiinţe".

După cum se ştie, în ultimele luni, voluntari ai adăpostului de căţei au acuzat ADP şi municipalitatea orădeană de cruzime împotriva animalelor. Voluntarii susţin că au fotografiat în incinta adăpostului câini cu burţile spintecate, dar şi patrupede sfâşiate de alţi dulăi, care n-ar fi suficient hrăniţi. Conducerea ADP şi a adăpostului susţine că acuzele nu sunt întemeiate şi că fotografiile nu au fost făcute în adăpostul Grivei.

Toate aceste acuze fac acum obiectul unui anchete a procurorilor orădeni, sesizaţi la rândul lor privitor la relele tratamente la care ar fi supuşi câinii comunitari.