Anul acesta bucuria lecturii se îmbină perfect cu mesajul "Festivalului Luminii" şi anume acela de a redescoperi frumuseţea lucrurilor mărunte. Ca atare, ediţia de primăvară a proiectului de implicare socială şi încurajare a cititului în locurile publice numit "Lecturi Urbane" va avea loc în cadrul "Festivalului Luminii", sâmbătă de la ora 18, în Parcul 1 Decembrie.

Pentru a aduna cărţile necesare evenimentului, organizatorii au amplasat o cutie de donaţii la Librăria Gutenberg, din strada Episcop Mihai Pavel, nr. 4. Totodată, Biblioteca Judeţeană "Gheorghe Şincai" va sprijini şi această ediţie a proiectului, donând aproximativ 100 de volume în limba engleză, maghiară şi germană.

"Lecturi Urbane" este un proiect de implicare socială cu obiectivul de a încurajara lectura în spaţiile publice şi crearea unui nou model de a contribui la binele comunităţii. În Oradea, prima ediţie a avut loc pe 30 iulie 2010.

Cercetaşii orădeni şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret invită toţi orădenii la cea de-a treia ediţie a Festivalului Luminii, care va avea loc sâmbătă, de la ora 21 în Parcul 1 Decembrie.

Tot în seara de sâmbătă, "Festivalul Luminii" le va reaminti orădenilor să se bucure de lucrurile mărunte. Pentru prima oară în istoria locală a festivalului, organizatorii au obţinut acordul municipalităţii pentru a stinge becurile electrice din parc. Zona va fi luminată de 12.000 de lumânări pe care organizatorii, Cercetaşii României, le vor aprinde cu orădenii.

Spectacolul va fi asigurat de recitale de muzică folk şi medievală, dar şi de numere interpretate de iluzioniştii Eduard şi Bianca, semifinalişti ai emisiunii "Românii au talent".

De asemenea, în această ediţie a Festivalului, va avea loc şi "Noaptea cărţilor deschise" în Librăria Humanitas "Mircea Eliade" din oraş, unde iubitorii de carte vor avea acces până la miezul nopţii. În aceeaşi seară, cititorii îşi vor putea achiziţiona cărţi la preţuri reduse.