Orădenii sunt invitaţi să-şi înceapă ziua de sâmbătă prin mişcare, la crosul "Inimă de leu" care va avea loc pe pista de alergare din jurul terenurilor de tenis de lângă Sala Antonio Alexe din cartierul Ioşia, de la ora 10.

Evenimentul este organizat de Clubul Lions, alături de Clubul Lions 22 şi Leo Black Eagle, în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bihor.

Scopul crosului este promovarea activităţii fizice în rândul persoanelor de toate vârstele având ca obiectiv reducerea riscului apariţiei bolilor cardiovasculare.

Participanţii vor fi împărţiţi pe cinci categorii de vârstă: copii de până la 8 ani, copii între 9 şi 13 ani, urmaţi de cei cu vârste între 14 şi 17 ani, apoi tinerii între 18 şi 35 de ani şi ultima fiind pentru cei de peste 35 de ani.

Premiile care se vor acorda pentru cele 3 categorii de vârstă de tineret sunt consistente: pentru locul I premiul este de 450 lei, pentru locul II premiul este în valoare de 300 lei, iar pentru locul III 150 lei, atât la fete cât şi la băieţi pentru fiecare categorie de vârstă.

Pentru categoriile seniori, respectiv 18-35 ani şi 35+ ani, premiile pentru locurile I-III sunt câte un abonament la sală pentru o lună la oricare punct al FIT4U Oradea.

Înscrierea şi participarea la cros sunt GRATUITE!

Toti particpanții vor primi gratuit tricou şi medalie de participare.

Conform unor date prezentate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de mortalitate la nivel mondial. Activitatea fizică este cea care previne apariţia unor astfel de complicaţii şi poate să amelioreze simptomele. Astfel, cei care întreţin o activitate fizică de cel puţin 30 de minute pe zi au o reducere cu două treimi a riscului cardiovascular.

CLUB LIONS

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!