Sport în natură, muzică live, grătar încins şi bere rece sunt câteva dintre "ofertele" anunţate de Asociaţia Ţara de Piatră pentru sâmbăta aceasta, când va avea loc deja tradiţionala plimbare cu bicicleta prin Platoul Carstic Vaşcău, printre dealuri şi doline.

Startul se va da la ora 10, din parcarea restaurantului Muma Codrului din satul Coleşti, de unde bicicliştii vor porni spre peştera „Câmpeneasa”, după ce vor străbate un traseu prin păşunea cu acelaşi nume.

„Peştera Câmpeneasa este probabil cel mai frumos obiectiv turistic din Platoul Carstic Vaşcău, unic în România prin cascada de circa 40 metri de la intrare, cea mai mare cădere subterană de apă din ţara noastră”, a anunţat într-un comunicat de presă Ţara de Piatră, asociaţia care va organiza evenimentul.

De la peşteră, drumurile se despart, mai transmit organizatorii, astfel că bicicliştii vor putea alege între două trasee: unul mediu şi unul pentru avansaţi.

Traseul pentru avansaţi care va străbate în total aproximativ 20 de kilometri o va lua încet spre Tăul lui Ghib şi va străbate zeci de kilometri prin Platoul Carstic Vaşcău. „Vom întâlni văi carstice, doline unice şi izbucuri puternice. În Arânda vom pregăti un picnic cu produse locale. În ultima parte a traseului vom mai face un popas în satul Briheni să gustăm din plăcinta pe lopată”, se mai arată în comunicatul transmis de organizatori.

Prin traseul mai scurt, cu un total de 15 kilometri, bicicliştii vor traversa satele Izbuc şi Călugări, cu un popas la Mănăstirea Izbuc, unde vor fi aşteptaţi cu apă rece de izvor şi gustări.

Taxa de participare la eveniment este de 50 de lei și poate fi plătită sâmbătă, înainte de a porni la drum.

La final, bicicliştii de pe cele două trasee se vor reuni la restaurantul Muma Codrului din Coleşti, unde vor găsi grătarul încins, beri artizanale şi o petrecere cu muzică live, oferită de trupa Picuri de Foc.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!