De un an şi jumătate, în Oradea funcţionează singurul adăpost de pisici, deschis de Asociaţia Prietenii Pisicilor. De atunci, de pe străzile oraşului au fost salvate peste 100 de feline, din care 65 au fost date spre adopţie.

Adăpostul are o capacitate de doar 50 de pisici, astfel că a fost nevoie de voluntari care să ţină acasă animăluţele, până când îşi găsesc stăpân. "Ne bucurăm de o comunitate solidă de voluntari, care sunt cu noi încă de la început. Le mulţumesc pe această cale", spune Adrian Gheară, reprezentant al adăpostului.

Toate pisicile ridicate de pe străzi şi duse la adăpost, în cea mai mare parte pui abandonaţi, sunt deparazitate, vaccinate şi, dacă e necesar, tratate de boli.

Împreună cu fundaţia SOS Dogs, care administrează adăpostul de căţei al oraşului, Prietenii pisicilor au organizat mai multe evenimente de colectare de mâncare pentru animăluţe, în incinta Era Shopping Park. Hrana donată de orădeni nu este suficientă, însă, pentru a ţine adăpostul pe picioare.

"Ne confruntăm cu o lipsă acută de fonduri, donaţiile puţine pe care le primim fiind insuficiente pentru a putea susţine cheltuielile lunare ale adăpostului. Dacă situaţia financiară nu se îmbunătăţeşte, vom fi nevoiţi să închidem porţile în curând", mai spune Gheară.

Astfel, toţi iubitorii de pisici care pot sprijini adăpostul sunt rugaţi să o facă, astfel încât voluntarii să mai poată salva şi alte feline. Cei care pot ajuta, găsesc mai multe informaţii pe site-ul www.prieteniipisicilor.ro.