Cosmin Iulian Colţa, individul care şi-a abuzat sexual fiica, adolescenta de 13 ani care şi-a înjunghiat bunica în vara anului trecut, a fost trimis în judecată de procurorii orădeni, sub acuzaţia de act sexual cu un minor.

Potrivit portalului instanţelor de judecată, dosarul a fost înregistrat săptămâna trecută, pe 18 iulie, inculpatul aflându-se în arest preventiv de la sfârşitul lunii mai.

Cum se ştie, atacul adolescentei asupra bunicii s-a produs pe 8 august 2018, seara, într-un apartament din Piaţa Bucureşti, Oradea, unde fata trăia cu mama şi părinţii acesteia. S-a certat cu bunica, a luat un cuţit din bucătărie, a trântit-o la pământ şi a înjunghiat-o de mai multe ori în piept. Femeia de 65 ani a ajuns la timp la spital şi a scăpat cu viaţă, deşi medicii au numărat peste 20 de înţepături.

După atac, copila a fugit, fiind găsită ulterior şi internată la un centru al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bihor, însă mama adolescentei, Anca, a făcut o dezvăluire şocantă BIHOREANULUI, susţinând că fata a comis fapta din disperare, pentru că a încercat s-o îndepărteze de tatăl ei - pe care îl cunoscuse doar de câteva luni -, deoarece bănuia că o manipula şi o abuza emoţional şi chiar sexual.

Femeia a rămas gravidă la 17 ani şi şi-a crescut singură fiica vreme de 12 ani, individul părăsind-o şi neinteresându-se niciodată de ea. Ajunsă la vârsta adolescenţei, copila a vrut să-l cunoască. În 2017 l-a abordat pe Facebook, iar de atunci comportamentul ei a degenerat.

Mama a aflat de relaţia incestuoasă câteva luni mai târziu, chiar de la fată. Fără să stea pe gânduri, a dus-o la ginecolog, la legist şi la Poliţie, unde l-a reclamat pe bărbat pentru abuz sexual, cerând în paralel emiterea unui ordin de protecţie împotriva lui. Solicitarea i-a fost respinsă, cu toate că iniţial fetiţa le-a spus anchetatorilor că "a întreţinut cu tatăl biologic raporturi sexuale normale, anale şi orale, consimţite", însă tatăl a "întors-o", iar fata a retractat tot.

Ulterior, anchetatorii au găsit noi probe în dosar şi l-au trimis pe Colţa după gratii. La sfârşitul lunii mai, tatăl incestuos a fost arestat preventiv, fiind găsit de poliţişti în oraşul hunedorean Petrila, unde se ascundea împreună cu copila, dată în urmărire după ce în iarnă a fugit din centrul de minori, din nou ademenită de el.

Citiţi detalii despre cumplitul caz în articolul „Monstru după gratii: Individul suspectat că şi-a sedus şi abuzat fiica de numai 13 ani a fost arestat