Şoferul care a ucis o tânără sâmbătă seara, fiind beat la volan şi având o viteză de 160 de kilometri pe oră se află în ancheta Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea. Iuliu Chiş, zis Paprika a fost dus de "mascaţi" marţi, în jurul orei 16, în cătuşe, din arestul Poliţiei Bihor în faţa procurorilor.

La ora transmiterii acestei ştiri, Iuliu Chiş este audiat de procurori, care, în final, vor aprecia dacă vor cere judecătorilor emiterea unui mandat de arestare pe numele şoferului, sau vor continua cercetările cu el în stare de libertate.

Avocatul Răzvan Doseanu a declarat ziariştilor prezenţi în faţa Parchetului că clientul său şi-a recunoscut vina şi regretă faptele, neavând însă intenţia de a fugi din România. „Clientul meu s-a prezentat de bună voie la Poliţie luni după masa şi nu a încercat să plece din ţară, aşa cum s-a speculat. A înţeles că trebuie să răspundă pentru faptele sale", a declarat avocatul, care a confirmat informaţia că Iuliu Chiş s-a oferit să contribuie la costurile investigaţiilor medicale ale victimelor.

După cum se ştie, Iuliu Chiş a fost reţinut luni de poliţiştii rutieri pentru 24 de ore, cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile, sub acuzaţiile de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi conducerea unui autoturism cu îmbibaţie alcoolică peste limita legală admisă.

Surse judiciare au declarat BIHOREANULUI că reţinerea lui Chiş s-a făcut datorită existenţei unor informaţii privind intenţiile sale de a părăsi ţara. Nu este, însă, exclus ca oamenii legii să fi acţionat şi sub presiunea opiniei publice, care a condamnat viu, pe forumurile online, inconştienţa şoferului, comentând şi cu privire la reacţia slabă a autorităţilor în asemenea cazuri.

Iuliu Chiş a provocat, sâmbătă seara, un accident mortal la intersecţia dintre străzile Meşteşugarilor şi Barcăului, conducând cu o viteză de 160 de kilometri pe oră. Aflat la volanul unui Mercedes de lux, Paprika nu a acordat prioritate unui Tico, în care se aflau trei tinere, şi a intrat din plin cu bolidul în cea de-a doua maşină. O tânără în vârstă de 24 de ani a murit pe loc, sora ei geamănă este în comă, iar verişoara lor a fost transportată la Cluj pentru operaţie. Poliţiştii rutieri au descoperit că Iuliu Chiş conducea cu o alcoolemie de peste 1 la mie în sânge.