20 de liceeni din Oradea vor avea ocazia să înveţe cum să dea viaţă ideii lor de afaceri, ghidaţi de antreprenori care deja au dovedit că se pricep la lumea businessului.

Pentru a participa la cursuri, tinerii trebuie să se înscrie în programul iXperiment Oradea. "iXperiment este primul accelerator de start-up-uri pentru elevii de liceu din România, fiind o iniţiativă care conectează sistemul educaţional şi cel privat. Programul funcţionează ca un laborator, în cadrul căruia adolescenţii vin cu cele mai creative idei prin care rezolvă problemele societăţii şi creează contextul ideal pentru inovaţie. Scopul iXperiment Oradea este de a promova antreprenoriatul şi de a-i sprijini pe cei mai creativi şi întreprinzători adolescenţi din judeţul Bihor să facă primii paşi spre afacerea proprie", se arată într-un comunicat transmis de organizatori.

Tinerii care vor să participe în acest program trebuie să se înscrie până cel târziu pe 3 noiembrie. Cei aleşi vor avea apoi acces gratuit la cursuri şi diverse materiale. Liceenii sunt încurajaţi să aplice în cadrul programului cu ideile lor de afaceri, dar pot aplica şi fără o idee.

Cursurile se vor ţine în perioada noiembrie 2018 şi martie 2019, fiind organizate în urma unui parteneriat între iXperiment şi Asociaţia Manifest pentru Oradea. Detalii despre program ori despre înscriere pot fi obţinute pe pagina de Facebook iXperiment Oradea.