Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, vineri, că-l desemnează încă o dată pe Ludovic Orban – premierul demis – pentru funcţia de prim ministru al României. Ludovic Orban s-a autoizolat la Vila Lac, după ce a intrat în contact senatorul PNL Vergil Chiţac, confirmat cu coronavirus. Ca să anunţe asta, Orban a făcut o mişcare nesăbuită: a convocat o conferinţă de presă.

Iohannis a anunţat că îl desemnează pe Ludovic Orban după ce s-a consultat, prin teleconferinţă, cu partidele parlamentare. 

"Toate abordările politicienilor au fost consistente, mature şi constructive. Toată lumea a înţeles că suntem într-o situaţie foarte specială, într-o situaţie de criză, unde nu este loc de răfuieli politice, ci de soluţii, foarte urgent", a spus şeful statului. 

El a adăugat că a primit o singură propunere de prim-ministru din partea partidelor. "Avem un guvern în funcţiune. Guvernul Ludovic Orban care a lucrat foarte bine de la învestire şi până în ziua de astăzi. A lucrat foarte bine de când a început criza de coronavirus. Am luat măsurile cele mai bune. Şi rezultatele se văd", a afirmat Iohannis. 

El a mai precizat că nimic n-ar mai funcţiona dacă echipa de la conducerea Guvernului ar fi schimbată.

"Este imposibil de imaginat ca în timpul acestei lupte, unde noi formăm o echipă serioasă să schimbăm totul peste noapte, fiindcă atunci nimic n-ar mai funcţiona. Aşadar singura propunere pe care am primit-o este Ludovic Orban şi, în consecinţă, l-am desemnat pe Ludovic Orban pentru funcţia de prim-ministru", a anunţat şeful statului. 

Klaus Iohannis a spus că are "promisiuni de la partide că se vor implica în Parlament pentru a trece cu mare celeritate prin procedurile parlamentare astfel încât în foarte scurt timp, posibil chiar mâine, să avem un vot de învestire al Guvernului Orban".

Aşadar, sâmbătă, ar urma ca membrii Parlamentului să-şi exprime votul pentru Guvernul Orban.

Citeşte şi:

Numai asta lipsea: Guvernul României intră în autoizolare, în plină campanie de luptă cu coronavirusul!