Câţiva dintre actorii trupei Arcadia a Teatrului Regina Maria au ieşit, în seara de 1 iunie, în Pasajul Vulturul Negru, echipaţi în mingi uriaşe, transparente şi dotate cu lumini colorate. Evenimentul a fost fără public, însă a fost transmis live pe reţelele de socializare ale trupei de teatru.

Actorii au avut şi un mesaj pentru cei mici, pe care îi îndeamnă să păstreze distanţa şi să se spele pe mâini. Protagoniştii happening-ului au fost Florian Silaghi, Igor Lungu, Zentania Lupşe, Daniela Purcărea şi Caliţa Nantu.

Ulterior, două dintre actriţe - Daniela Purcărea şi Caliţa Nantu – au transmis un mesaj în rime pentru copii, spunându-le acestora să respecte regulile şi anunţându-i că, în curând, se vor reîntâlni cu trupa Arcadia la spectacole în aer liber. 

"Repetăm în sigurantă,
Şi avem grijă de noi.
Nu uitaţi,
Păstraţi distanța,
Vă spălaţi pe mâini apoi,
Ca să ne vedem, vioi,
În curând, în aer liber.
S-aveţi măştile la voi!"

Tot de 1 iunie, pe pagina de Facebook a trupei Arcadia, respectiv pe cea a Teatrului Regina Maria, au fost difuzate două spectacole pentru cei mici: "Apolodor, pinguinul călător", de Gellu Naum, în regia lui Sebastian Lupu, respectiv "Micul Prinţ" (o producţie a trupei Iosif Vulcan), adaptare după Antoine de Saint-Exupéry, în regia lui Marius Costache.

Începând cu luna iunie, în România se pot organiza evenimente în aer liber cu participarea a cel mult 500 de spectatori şi cu respectarea mai multor reguli, precum purtarea măştii de către aceştia. Deocamdată, trupa Arcadia nu a anunţat când îi va invita pe copii la o astfel de reprezentaţie.

(video: Impress Media, Teatrul Regina Maria)