"Mai multe persoane mascate şi înarmate au intrat în hotelul Grand Hyatt şi au plecat cu prada", a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei din Munchen, fără a preciza suma furată.

Atacatorii au ameninţat personalul de securitate al turneului şi au cerut banii, iar "mai mulţi participanţi la turneu au fost uşor răniţi, iar incidentul a provocat panică".

Grupul de şase persoane înarmate cu puşti Kalaşnikov şi cu grenade a furat 800.000 de euro, reprezentând mizele jucătorilor. Patru dintre atacatori au pătruns în hotelul aflat în centrul capitalei germane, iar doi au rămas de pază la intrare.

Un membru al serviciului de securitate a reuşit să-l reţină, pentru scurt timp, pe unul dintre membrii bandei, însă a fost atacat de însoţitorii acestuia şi a fost uşor rănit, a precizat poliţia germană. În cursul confruntării, "agresorii au pierdut un sac care conţinea o mare parte a prăzii", după care au fugit în direcţia unui mare centru comercial din apropiere.

Turneul, la care au participat, timp de cinci zile, 945 de jucători, este primul organizat la Berlin în cadrul unei serii de întâlniri ale Turneului european de poker şi este cel mai important turneu de poker organizat în Germania. Învingătorul din finala de duminică va obţine un premiu de un milion de euro.